ČOKO-KEKS

Sestava: rožiči (25%), jajce, banana, med, kokosova moka, repično olje, pirina polnozrnata moka

Pakirano: posamičen piškot (9 cm)

Analitske vrednosti:

8,4% surovih beljakovin

11,4% surovih maščob

18,6% surovih vlaknin

0,4% surovega pepela 

1,60 €
Na zalogi
Šifra:
300-1

Piškot ne vsebuje soli, sladkorja, umetnih barvil in konzervansev.

 

Banane so nizkokalorična poslastica, saj vsebujejo veliko kalija, vitaminov, biotina, vlaknin in bakra. Polne so prehranskih vlaknin.

 

Rožiči spadajo med stročnice in veljajo za naravno ¨čokolado oz. kakav¨. Odlično delujejo na črevesje in prebavila. So polni surovih beljakovin, aminokislin, kalcija, cinka in mangana. So pravo bogastvo vitaminov skupine E, B, in D. Rožičeva moka velja za nizkokalorično surovino, saj vsebuje zelo malo maščob.

 

Med je naravna mešanica sladkorjev, beljakovin, aminokislin, aromatičnih snovi, mineralov ter vitaminov. Zaradi sladkorjev spada med kalorična živila zato ga je potrebno uporabljati v malih količinah. 

 

Jajca so bogat vir hrane, saj vsebujejo encialne aminokisline, fosfor, cink, kalij, železo ter številne vitamine. Polna so beljakovin.

 

Repično olje oz. ogrščično olje vsebuje okoli 20% beljakovin ter pomembne vitamine in minerale. Je obstojno na vročino, zato je najbolj primerno za toplotno obdelavo.

 

Kokos oz. kokosov oreh je pravo bogastvo hranilnih snovi, vlaknin, vitaminov in mineralov. Kokosova moka ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov, visoko vsebnost vlaknin  in ne vsebuje glutena. Je dober vir beljakovin.

 

Pirina polnozrnata moka je lahka za prebavo, vsebuje veliko vitamina B in E, magnezija, cinka, bakra in antioksidante. Pirine beljakovine se razlikujejo od pšeničnih, zato je veliko bolj prebavljiva.

 

 

Specifikacije
Glavna sestavina ROŽIČI

Imate morda kakšno vprašanje?

Pošljite nam sporočilo ali pa nas pokličite. Z veseljem bomo odgovorili na popolnoma vsa vaša vprašanja.