DIŠEČA KOST

Sestavine: meta, peteršilj, origano, bazilika, cimet, brusnice, repično olje, chia semena, laneno seme, pirina polnozrnata moka

Pakirano: posamičen piškot

VEGANSKI PIŠKOT

 

Analitske vrednosti: 

9,6 % surovih beljakovin

13,9% surovih maščob

13,1% surovih vlaknin

0,5% surovega pepela

0,60 €
Na zalogi
Šifra:
100-4

Piškot ne vsebuje soli, sladkorja, umetnih barvil in konzervansev.

 

Meta je že vrsto let znana kot zelišče in kot začimba. Vsebuje vitamin C, vitamin A, mangan, kalcij, železo, vlaknine, magnezij, omega-3 maščobe in baker. Je polna eteričnih olj. Pomaga pri  slabem zadahu ter deluje pomirjajoče.

 

Peteršilj je močen antioksidant, izboljšanje zdravje ustne votline in čisti organizem. Vsebuje vitamine C, A in K ter minerale – folne kisline, kalij, železo, baker in cink.

 

Bazilika deluje protibakterijsko in protivnetno. Vsebuje veliko vitamina C.

 

Origano vsebuje vitamine in minerale, kot so vitamini skupine A, B, C, E, K, železo magnezij, kalcij in kalij. Je poln antioksidantov, deluje protibakterijsko in proti glivično.

 

Cimet vsebuje ogromno eteričnega olja, ki je ena najbolj protimikrobnih snovi, kar jih poznamo. Deluje proti nevarnim bakterijah, virusom in glivicam. Cimet je bogat z manganom, železom, kalcijem in vlakninami. Je močan antioksidant.

 

Brusnice so zakladnica vitaminov, mineralov in vlaknin. So polne vitamina C, vitamina B, A in K. Med minerali imajo pomembno vlogo natrij, kalij, kalcij, magnezij ter fosfor. Brusnice so močan antioksidant, učinkujejo kot naravni antibiotik, ter ugodno delujejo na prebavila in sečila.

 

Chia semena so polna pomembnih makro in mikrohranil. So odličen vir omega-3 maščobnih kislin, beljakovin, vlaknin, železa, kalija, magnezija in selena.

 

Repično olje oz. ogrščično olje vsebuje okoli 20% beljakovin ter pomembne vitamine in minerale. Je obstojno na vročino, zato je najbolj primerno za toplotno obdelavo.

 

Laneno seme so prava zakladnica hranil, saj vsebujejo omega-3 maščobe kisline in obilico prehranskih vlaknin. Odlična so za črevesje in prebavo. Laneno seme vsebuje magnezij, mangan, železo, vitamin E, biotin in veliko rastlinskih beljakovin.

 

Pirina polnozrnata moka je lahka za prebavo, vsebuje veliko vitamina B in E, magnezija, cinka, bakra in antioksidante. Pirine beljakovine se razlikujejo od pšeničnih, zato je veliko bolj prebavljiva.

 

 

Specifikacije
Glavna sestavina META

Imate morda kakšno vprašanje?

Pošljite nam sporočilo ali pa nas pokličite. Z veseljem bomo odgovorili na popolnoma vsa vaša vprašanja.