JABOLKO z medom

Piškotki z jabolko, medom in cimetom. 

 

Sestava: jabolka (23%), med, jajca, ovseni kosmiči, repično olje, cimet, pririna polnozrnata moka

Analitske vrednosti: 

11,5% surovih beljakovin

7% surovih maščob

10,9% surovih vlaknin

1,5% surovega pepela

Nizko kot 4,20 €
Na zalogi
Na voljo samo še %1
Šifra:
300-2

Piškoti ne vsebujejo soli, sladkorja, umetnih barvil in konzervansev.

 

Jabolka so bogata z vlakninami in vitamini A in C. Imajo malo beljakovin in maščob, zato so primerna tudi za dietno prehrano. Vsebujejo vitaminske skupine A, B, C, E in K ter minerale, predvsem kalij, fosfor, kalcij, magnezij in natrij.

 

Med je naravna mešanica sladkorjev, beljakovin, aminokislin, aromatičnih snovi, mineralov ter vitaminov. Zaradi sladkorjev spada med kalorična živila zato ga je potrebno uporabljati v malih količinah. 

Cimet vsebuje ogromno eteričnega olja, ki je ena najbolj protimikrobnih snovi, kar jih poznamo. Deluje proti nevarnim bakterijah, virusom in glivicam. Cimet je bogat z manganom, železom, kalcijem in vlakninami. Je močan antioksidant.

 

Ovseni kosmiči so bogati z kompleksnimi ogljikovimi hidrati, rastlinskimi beljakovinami, zdravimi vlakninami ter z vitamini in minerali.

 

Jajca so bogat vir hrane, saj vsebujejo encialne aminokisline, fosfor, cink, kalij, železo ter številne vitamine. Polna so beljakovin.

 

Repično olje oz. ogrščično olje vsebuje okoli 20% beljakovin ter pomembne vitamine in minerale. Je obstojno na vročino, zato je najbolj primerno za toplotno obdelavo.

 

Pirina polnozrnata moka je lahka za prebavo, vsebuje veliko vitamina B in E, magnezija, cinka, bakra in antioksidante. Pirine beljakovine se razlikujejo od pšeničnih, zato je veliko bolj prebavljiva.

 

 

Specifikacije
Glavna sestavina JABOLKO

Imate morda kakšno vprašanje?

Pošljite nam sporočilo ali pa nas pokličite. Z veseljem bomo odgovorili na popolnoma vsa vaša vprašanja.