PES IN MAČKA – prijatelja ali sovražnika?

PES IN MAČKA – prijatelja ali sovražnika?

Verjetno vsi poznamo pregovor oz. slogan – Sta si kot pes in mačka - , ki ima seveda negativni prizvok oz. nakazuje na nesodelovanje in spore. 

 

V našem domu bivajo trije mački in dva psa. Ko sta k nam prišla Puhi in Tačka, je bila Pika stara 6 let. Pika je zelo miroljubna nemška bokserka in ju je zelo lepo sprejela. Tudi mucka sta se lepo navadila, tako da nikoli ni prišlo do sporov. Seveda pa mora imeti vsak svoj prostor, da se umakne, ko je 'dovolj'. 

 

Prihod Cofi-ja so naše male živali sprejele različno … Tačka se ga je izogibala, Puhi ga je takoj ob spoznavanju 'možato' napadel in mu dal vedeti, kdo je šef, Pika pa ga je sprejela tako ljubko, da smo bili vsi presenečeni. Vzela ga je za svojega mladička. Res pa je, da je bil mali Cofi mucek brez strahu, z veliko poguma in radovednosti. 

 

Mir in ravnovesje je vladalo na našem dvorišču vse do prihoda Ruby. Ruby je energičen mladiček pasme border collie. Takoj se je ujela s Piko in Cofijem, s Tačko in Puhijem pa ne najde prave komunikacije. Kot vsak mladiček bi se veliko igrala, lovila, kar pa ne odgovarja že malo starejšima mačkama. 

 

Tako … mi lahko rečemo, da sta pes in mačka lahko dobra prijatelja, lahko pa si gresta pošteno na živce. V kolikor se odločaš, da v svoj dom pripelješ enega ali drugega, ti vseeno bolj priporočamo kombinacijo starejši kuža in mladi mucek. 

 

 

Sorodni izdelki
    1. MAČJI TRIS
      MAČJI TRIS
      11,10 €
    2. GOVEDINA z bučkami
      GOVEDINA z bučkami
      Nizko kot 4,20 €
    3. KUNEC s špinačo
      KUNEC s špinačo
      Nizko kot 4,20 €
    4. SARDELE s korenjem
      SARDELE s korenjem
      Nizko kot 4,20 €

Imate morda kakšno vprašanje?

Pošljite nam sporočilo ali pa nas pokličite. Z veseljem bomo odgovorili na popolnoma vsa vaša vprašanja.