JESENSKE OČARLJIVOSTI

JESENSKE OČARLJIVOSTI

Jesen je čas, ko se narava obarva v najrazličnejše barve in drevju počasi začne odpadati listje. To je idealen čas za dolge sprehode s psom. V gozdu pa moramo biti v tem času tudi pozorni na nekaj stvari. Med drugim tudi na gobe in kače. Jesen pomeni sezono tako prvih kot drugih. Pozorni mmoramo biti kam kuža in tudi mi stopamo. Kače se bodo praviloma odmaknile, seveda pa jo lahko presenetimo. Kužku nikakor ne smemo dovoliti, da je gobe, tudi užitnih ne, saj zanj niso primerne.

 

 

Jesen pa prinaša tudi veliko lepega, kot so idealne temperature za dolge aktivnosti na prostem, igra z listjem in dobrote z jesenskimi pridelki.

Eden takih je zagotovo buča - velika oranžna lepotica s sladkasto sredico. Buče se res premalo uporablja v pasji prehrani ... škoda, ker ima ogromno pozitivnih lastnosti. So zelo nizkokalorične, saj vsebujejo zanemarljivo vrednost maščob. Vsebujejo pa veliko količino vitamina A, antioksidanta betakarotena in vitamina C. Zato jo dajmo kar pogumno v pasjo skledo. Lahko jo spečemo v pečici, nežno pokuhamo ali pa iz nje naredimo priboljške.

 

Spodaj smo ti zapisali enostaven in slasten recept za jesenske piškotke. Za izvedbo potrebuješ le osnovno znanje oz. knček spretnosti v kuhinji.

 

Potrebne surovine:

1 skodelica poljubne moke

1/3 skodelica neslanega in nesladkega arašidovega masla (predlagamo naše arašidovo maslo)

1/2 skodelica bučnega pireja

1/4 skodelica neslane zelenjavne ali mesne osnove (lahko tudi vode)

žlička cimeta

 

Postopek:

Vse sestavine zmešamo in dobro pregnetemo. Testo razvaljamo na pomokani površini ali med dvema listoma peki papirja. S pomočjo modelčkov izrežemo piškotke. Če nismo spretni z modelčkom, jih lahko samo narežemo na kvadratke ali naredimo kroglice in jih potlačimo v preproste 'kupčke'.

Pečico segrejemo na 180 stopinj celzija. Piškotke položimo na peki papir in jih pečemo okoli 10 min, odvisno od debelosti.

 

NAMIG: Pečene piškotke shranjujemo na zraku ali steklenem kozarcu, 'na pol' zaprtem. Tako bodo ostali hrustljavi in ne bodo splesnili.

Sorodni izdelki
    1. ARAŠIDOVO MASLO
      ARAŠIDOVO MASLO
      Nizko kot 4,90 €
    2. COOKIE JAR
      COOKIE JAR
      Nizko kot 9,90 €

Imate morda kakšno vprašanje?

Pošljite nam sporočilo ali pa nas pokličite. Z veseljem bomo odgovorili na popolnoma vsa vaša vprašanja.